De Internationale Muziekacademie FORTE is opgericht op initiatief van Nataliya Chepurenko (directeur van Internationale Muziekacademie Brussel) en gesteund door invloedrijke persoonlijkheden in de muziekwereld.
Team 2025
Nataliya Chepurenko
Jean-Claude Vanden Eynden
Daniël Blumenthal
Yannick Van de Velde
Olga Zdorenko
Tatjana Kozlova
Lyudmyla Zakopets
Erik Sluys
Alice Van Leuven
Alexandra Cooreman
Valeriy Sokolov
Magdalena Płociennik
Vladimír Bukač
Pierre Fontenelle
Steven Caeyers
Oleksiy Shadrin
Philippe Ranallo
Franco Ascolese
Raffaele Ficuciello
Sabine Conzen
Olga Artemenko
Stefano Palamidessi
Sergio Agreda De Ro
Pascale Van Os
Jing Han
Urszula Markowska
Jakub Jirásek
Khrystyna Korchynska
Çağıl Cansu Şanlıdağ
Myrto Sifaki
Oksana Stechyshyn
Silviu Dumitrache
HueyChing Chong
Nataliya Chepurenko
PIANO | Pianobegeleiding | Kamermuziek | Piano-ensembles
Stichtend directeur, docent piano en kamermuziek aan de "Muziekacademie FORTE" (www.musicacademy.be ). Stichtend directeur, docent piano, kamermuziek en docent piano aan de Internationale Muziekacademie van Brussel (www.brima.be). Oprichter, artistiek directeur, voorzitter en jurylid van het Internationaal Concours voor jonge pianisten "Merci, Maestro!" (www.mercimaestro.be).
Jurylid bij vele internationale pianoconcoursen, lid van EPTA en balletpianist.
Ook werkzaam als pianist bij een aantal vooraanstaande gezelschappen: Pasodos Dance Company (Palma Dance Center, Mallorca); Astana Ballet (Kazachstan); L'Hivernal de la dance (Luik, België), enz.
Sinds een aantal jaren treedt hij op als hoofdpianist bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen (Antwerpen, België); Brussels International Ballet School (Brussel, België); Koninklijke Balletschool in Antwerpen; Rosas, P.A.R.T.S. et Yantra in Brussel; Studio Bejart (Brussel, België); pianobegeleider aan een Hoge Muziekschool (Kiev, Oekraïne).
Behaalde diploma's met onderscheiding in Piano/Accompaniment/Kamermuziek/Psycho-pedagogie van drie conservatoria: Nationaal Conservatorium Tsjaikovski (Kiev, Oekraïne), Koninklijk Conservatorium van Luik (België), Koninklijk Conservatorium van Brussel (België).
Jean-Claude Vanden Eynden
PIANO
Ereprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en momenteel aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Op zijn zestiende: derde prijs in de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 1964. Studeerde aan het Queen Elisabeth College of Music. Hij trad op als solist met talloze orkesten, waaronder het Symfonieorkest van Sint-Petersburg, het Royal Philharmonic Orchestra in Londen, het Orchestre National de Belgique, het Orchestre de la Radio-Télévision Luxembourgeoise, het Residentie Orkest in Den Haag, I Fiamminghi en het Franz Liszt Orkest in Boedapest.
Trad vaak op in kamermuziekformatie met musici als José Van Dam, Augustin Dumay, Miriam Fried, Silvia Marcovici, Gérard Caussé, Michaela Martin, Walter Boeykens, Frans Helmerson, het kwartet Ysaÿe, het kwartet Melos en het kwartet Enesco.
Zijn opnames zijn talrijk.
Vanden Eynden was vaak jurylid bij internationale wedstrijden, vooral in de jury van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd. Hij was ook artistiek adviseur voor enkele festivals zoals in Stavelot.
Hij heeft een solide carrière opgebouwd als internationaal solist. Tegelijkertijd is hij ereprofessor aan het Conservatorium van Brussel en momenteel aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij is ook artistiek directeur van het Eduardo Del Pueyo Muziekcentrum.
Daniël Blumenthal
PIANO
Professor piano uitvoering aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Brussel, alsook de Thy Masterclass voor kamermuziek in Denemarken. Is lid van het Pianokwintet van de Munt in Brussel.
Zijn overvloedige discografie omvat meer dan 80 CD's. Hij treedt regelmatig op in recital met internationaal erkende artiesten als Barry Tuckwell, Pierre Amoyal, José van Dam en Marie-Nicole Lemieux.
Tussen 1981 en 1983 won hij vele prijzen in internationale concoursen: Sydney en Leeds in 1981, Genève en Busoni in 1982 en Koningin Elisabeth van België in 1983.
Amerikaanse pianist, geboren in Duitsland, begon zijn muzikale studies in Parijs toen hij 5 jaar oud was. Studeerde aan de American University in Washington, D.C., de University of Michigan en de Juilliard School waar hij zijn doctoraat behaalde. Daarna studeerde hij bij Benjamin Kaplan in Londen.
Yannick Van de Velde
PIANO
Professor piano uitvoering Conservatorium van Luxemburg en de Akademie für Tonkunst Darmstadt. Internationaal solist. Behoort tot de top van de muzikale scène in België en in heel Europa.
Dhr. Van de Velde is een prijswinnaar in vele internationale wedstrijden: hij was finalist van de Busoni Competition in Bolzano, Italië (2015), "Prix d'Argent" en Publieksprijs in de Piano Campus Competition in Parijs, en eerste prijs in de Nany Phillepart Foundation Competition.
Opgevoerd over de hele wereld in beroemde zalen zoals de Philharmonie van Berlijn, het Akropolis Museum in Athene, Lincoln Center in New York, Centrum voor Schone Kunsten en studio 4 van Flagey in Brussel, Casa da Musica in Porto, Palacio de Festivales in Santander, ...
Studeerde bij Klaus Hellwig, Elisso Virsaladze, Jean-Claude Vanden Eynden, en Jan Michiels. Werd sterk beïnvloed door grote persoonlijkheden als Arie Vardi, Menahem Pressler, Paul Badura-Skoda, Hung-Kuan Chen, Evgeny Koroliov, Rudolf Buchbinder, Brigitte Engerer, Karl-Heinz Kämmerling, Robert McDonald, en Jerome Lowenthal.
Olga Zdorenko
PIANO
Tatjana Kozlova
PIANO | Piano Ensembles
Lyudmyla Zakopets
PIANO | Chamber Music | Piano Ensembles
Erik Sluys
VIOLIN
Professor viool aan de Kunsthumaniora Brussel. Geeft les als assistent van Philippe Graffin in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.
Studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Daarna in Duitsland bij Prof. Joshua Epstein (Saarbrücken) en Prof. Ch.-A. Linale (Düsseldorf). Masterclasses bij Sandor Vegh, Yfrah Neaman, André Gertler en Zachar Bron.
Lid van het ensemble voor hedendaagse muziek "Musiques Nouvelles".
Van 1996 tot 2016 was hij assistent-concertmeester en muzikaal adviseur van het Vlaams Symfonie Orkest.
Nam de 2 vioolsonates van Bela Bartok op voor UT3 Records en zijn CD met de vioolsonates van Babadjanian en Janacek kreeg internationaal veel bijval en werd gekozen tot "CD van de maand" in het prestigieuze Nederlandse tijdschrift "Luister".
Alice Van Leuven
VIOLIN
Alexandra Cooreman
VIOLIN
Valeriy Sokolov
VIOLIN
Internationale solist.
Hij ontving de Study Grant Prize tijdens het International Pablo Sarasate Competition in Pamplona, Spanje in 1999, wat hem een beurs opleverde om te studeren bij Natalia Boyarskaya aan de Yehudi Menuhin School in Engeland.
In september 2005 nam Sokolov deel aan het George Enescu Festival en won de Grand Prix met een uitvoering van Beethovens Vioolconcert; hij won ook Beste Uitvoering voor Enescu's Vioolsonate nr. 3 en de Prijs van de Enescu Foundation.
Sokolov maakte zijn Amerikaanse orkestdebuut in de zomer van 2007, met optredens op het Aspen Music Festival en Grand Teton Music Festival, en, op speciale uitnodiging van David Zinman, op het Blossom Festival met het Cleveland Orchestra.
Op persoonlijke uitnodiging van Lawrence Foster nam Sokolov Enescu's Vioolsonate nr. 3 op, als aanvulling op Fosters opname van Enescu's Octet in een transcriptie voor symfonieorkest, begin 2009 uitgebracht op cd op het label EMI/Virgin.
Hij trad op met het Tonhalle Orchester Zürich, het Chamber Orchestra of Europe, het Orchestre National de Bordeaux-Aquitaine en debuteerde met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Orchestre National de France en het Tokyo Symphony Orchestra. Dirigenten met wie hij heeft gewerkt zijn David Zinman, Vladimir Ashkenazy, Ivor Bolton en Ludovic Morlot. Hij trad in recital op in de Wigmore Hall, het Théâtre du Châtelet en het Festspielhaus Baden-Baden.
Magdalena Płociennik
VIOLIN | Kamermuziek
Professor viool, kamermuziek aan de Staatsmuziekschool F. Chopin, de Muziekschool nr. 2 (1e niveau) in Wrocław en aan de Staatsmuziekschool K. Szymanowski (1e en 2e niveau) in Wrocław, waar zij vele jaren hoofd was van het eerste niveau van de strijkinstrumenten- en gitaarafdeling.
Afgestudeerd aan het Staatsconservatorium van Antonina Nieżdanowa in Odessa, in de vioolklas van Aleksander Pavlov.
Gedurende vele jaren lid van de 1e violen in het orkest van de Neder-Silezische Opera in Wrocław. Medeoprichter van het Wrocław String Quartet, waarmee hij optrad in Polen en Europa. Jurylid van verschillende nationale en internationale vioolcompetities. Medeoprichter van de Neder-Silezische Vereniging van F. Chopin in Wrocław, waar ze 9 jaar lang vicevoorzitter was.
Twice she received an individual award from the Director of the Artistic Education Center for a special contribution to the development of artistic education in Poland. Was awarded the Bronze Cross of Merit and the Silver Medal by the President of the Republic of Poland.
Vladimír Bukač
VIOLA
Pierre Fontenelle
CELLO
Docent aan het IMEP (Koninklijk Instituut voor Muziek en Pedagogie Namen); Oprichter en artistiek directeur van de Concerten des Dames in de Abdij Notre-Dame du Vivier (Marche-les-Dames).
Aanvankelijk begon hij als autodidact met cello in zijn geboortestad Seattle voordat hij traditioneel ging studeren aan het Conservatoire de Luxembourg, vervolgens aan het IMEP (Namen) bij Éric Chardon, voordat hij zich specialiseerde in Sovjetmuziek bij Han Bin Yoon aan het Conservatorium van Mons. Daarna studeert hij verder in Parijs bij Anne Gastinel aan de Académie Jaroussky.
Voormalig cellist van de Opéra Royal de Wallonie-Liège en Namurois van het Jaar 2020. Van 2019 tot 2022 had hij het genoegen om bij de Opéra Royal de Wallonie-Liège aan de slag te gaan als cellosolist, waarmee hij de jongste vaste musicus van het orkest werd. Hij was ook te gast als eerste cellist bij het Orchestre National de Bordeaux-Aquitaine, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het Belgisch Nationaal Orkest.
Toegewijd aan alle verschillende aspecten van het muzikant zijn, klassiek of anderszins, componeert en verkent Pierre populaire en hedendaagse muziek met zijn cello-accordeon Duo Kiasma met accordeonist Frin Wolter (1e Prijs - Accordé'Opale Competitie). Hij werkt samen met artiesten als Jodie Devos, Gergely Madaras, Christophe Rousset, Philippe Graffin, Jean-Claude Vanden Eyden, Gwendoline Blondeel en Mathieu Herzog.
1e Prijs van het Breughel Concours 2022, hij won ook de Publieksprijs en de Prijs voor Beste Interpretatie. In oktober 2020 ontving hij de 2e Prijs "Van Hecke" op het 1e BCS Internationaal Celloconcours en won hij de Eerste Prijs en de Feldbusch Prijs op het Concours International Edmond Baert (2019).
Pierre speelt op een privé-lening van een Ruggieri cello uit 1690, evenals op een Nicolas-François Vuillaume cello uit 1860, instrument ter beschikking gesteld door de Koning Boudewijnstichting dankzij de gift van het Léon Courtin-Marcelle Bouché's Fonds en beheerd door Strings For Talent.
Steven Caeyers
CELLO | Kamermuziek
Professor violoncello aan de Kunsthumaniora in Brussel en aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven. Cellist bij 'Le Concert Olympique' en professioneel cellist bij het Ensor strijkkwartet, solist bij de 'Beethoven academie'.
Won een Eerste Prijs voor cello en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.
Als solist van de "Beethoven academie" trad hij op in heel Europa met bekende solisten en dirigenten en verzorgde hij radio-, TV- en CD-opnames met dit ensemble.
Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen behaalde hij het Hoger Kamermuziekdiploma. Studeerde aan de Kunsthumaniora (Brussel), ging naar het Brabants Conservatorium in Tilburg (NL) voor een solodiploma bij Prof. G. Schiffer.
Oleksiy Shadrin
CELLO
Internationale solist, voorheen artiest in residentie bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Oleksiy Shadrin behaalde zijn Bachelor en Master in Musical Arts aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij Prof. Leonid Gorokhov.
Hij won de eerste prijs van de4e M. Lysenko International Music Competition in 2012. In 2018 ontving hij de 3e prijs op de Prague Spring competitie.
Na zijn vroege successen in talrijke wedstrijden, waaronder het Nationaal Oekraïens Concours voor Strijkers in Lvov/Lemberg en het 8e Nationaal Oekraïens Concours "Nieuwe Namen" in Kiev, werd hij in 2004 leerling van de Internationale Stichting van violist en dirigent Vladimir Spivakov.
In 2005 was Oleksiy Shadrin finalist bij de 3e David Popper International Competition in Hongarije, en in 2008 won hij de 2e prijs bij The International Competition in Minsk. Na zijn concurrentiesuccessen trad hij op in grote concertzalen in Oekraïne, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea, China, Vietnam, Nederland en Portugal.
In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Berliner Philharmoniker. In 2017 verscheen hij als solist bij de NDR Radiophilharmonie met Andrew Manze in de Grosser Sendesaal in Hannover, en maakte hij zijn debuut bij het Hamburg Chamber Music Festival.
Philippe Ranallo
TROMPET
Professor trompet aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.
Solist bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik.
Van 2008 tot 2021 was hij docent-assistent voor trompet en orkestfragmenten aan het Hoger Instituut voor Muziek en Onderwijs (IMEP) in Namen. Sinds enkele jaren wijdt hij zich aan het coachen van verschillende instrumentalisten die zich willen voorbereiden op rekruteringsaudities voor orkesten.
Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Luik waar hij een Hoger Diploma Trompet en Kamermuziek behaalde met grote onderscheiding.
Hij begon zijn professionele carrière op 19-jarige leeftijd als solist in de Royal Belgian Navy Band. Als solist bij het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik sinds 1991, is Philippe Ranallo zeer actief geweest in de wereld van big bands en studio's.
In 1996 werd hij lid van Ictus, een ensemble voor hedendaagse muziek in Brussel, waarmee hij regelmatig optreedt als solist en deelneemt aan vele festivals (Wien Modern, Musica Strasbourg, IRCAM, Biennale Venezia...), opnames en creaties. Zijn hedendaagse repertoire omvat verschillende stukken voor solotrompet en elektronica (J. Harvey, L. Vierk, C. Dambrain, Y. Maresz, G. Drouin ...).
In 2012 creëerde hij een nieuw concerto voor trompet van R. Cendo op het Festival Musica in Straatsburg. In het buitenland werkte hij samen met verschillende hedendaagse muziekensembles zoals Avanti! (Finland), Icarus (Italië), Lucilin (Luxemburg).
Hij speelde in vele koperensembles (Ensemble de Cuivres Mosan, Ensemble de cuivres de l'Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Brass Label Quintet...) en in de grote Belgische orkesten.
Franco Ascolese
FLUTE| Chamber Music
Raffaele Ficuciello
FLUTE
Sabine Conzen
VOCAAL
Professor zang aan het Koninklijk Conservatorium van Luik.
De Belgische sopraan Sabine Conzen, opgeleid in de podiumkunsten aan de Gentse Opera Studio en afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel in zang en fluit, wordt erkend als een gevoelige artieste en muzikante met een stem met een rijk, kleurrijk timbre.
Olga Artemenko
VOCAL| Vocal Ensembles| Opera
Stefano Palamidessi
GUITAR | Chamber Music
Sergio Agreda De Ro
CONDUCTOR & VIOLA | Orchesta, Choral Conducting
Docent muziek en instrumentale ensembles aan het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel.
Altviolist met een grote passie voor kamermuziek, koor- en orkestdirigent, componist en docent.
Studeerde aan de LUCA Hogeschool voor de Kunsten in Leuven bij Marc Tooten en behaalde een masterdiploma altviool en kamermuziek.
Altviolist van het "Arion Trio" met Mikhail Bezverkhni en Stefaan Bataille.
Eerste violist bij Accademia della Speranza en Speranza Symphonic. Dirigent van het Sint-Jan Berchmans Jongerenkoor en het Berchmans Collegium Vocale.
Dirigeerde eerder het orkest van het Conservatorium van Gent, het orkest van Sint-Job in Aalst en het strijkorkest van de Universiteit Gent.
Pascale Van Os
CONDUCTOR| Orchestra, Choral Conducting
Jing Han
KAMER MUZIEK
Docent aan de Internationale Muziekacademie van Brussel en het Koninklijk Conservatorium van Luik.
Organisator van de "Kreutzer International Music Competition" en internationale muziekworkshops. Organisator van artistieke uitwisselingsprojecten tussen België en China.
Werkte als extra violist in het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Dublin Philharmonic Orchestra en in het orkest "Il Novecento". Verschijnt regelmatig op het podium als solist en binnen verschillende formaties, in België en in het buitenland.
Won talrijke prijzen in nationale en internationale competities.
Urszula Markowska
KAMER MUZIEK
Jakub Jirásek
KAMER MUZIEK
Jakub Jirásek (*1994) is een Tsjechische pianist. Op 6-jarige leeftijd begon hij piano te leren spelen bij Ludmila Zemanová. Later studeerde hij aan het Pardubice Conservatorium bij Inna Tolmačová en aan het Jaroslav Ježek Conservatorium Praag in de klas van Irina Kondratenko-Parker. Sinds 2018 woont hij in België, waar hij afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Aleksandar Madžar. Bovendien nam hij deel aan masterclasses bij onder andere Alexander Romanovsky, Jan Michiels, Antonio Rósado en Alessandro Commellato.
Tijdens zijn studie won hij prijzen op verschillende internationale pianoconcoursen en festivals. Naast solopiano legt hij zich toe op kamermuziek, vooral op samenwerking met zangers. In 2022 werd hij geselecteerd als een van de deelnemers aan de Udo Reinemann International Masterclasses voor duo's (zang + piano) in Brussel, wat hem de kans gaf om enkele maanden ervaring op te doen in liedbegeleiding onder leiding van gerenommeerde professoren uit Europa en de VS (Alexandra Coku, Anthony Spiri, Margreet Honig, Jochen Kupfer, Alexander Fleischer, Marti Hirvonen, Claar ter Horst, Christian Libor door Christianne Stotijn).
Hij behaalde ook een master in Engelse filologie aan de Masaryk University Brno (Tsjechië), waar hij zijn kennis van muziek en taalkunde verbond in fonesthetisch onderzoek.
Khrystyna Korchynska
KAMER MUZIEK
Docent aan de Internationale Muziekacademie van Brussel; oprichter van ArtSoir Agency VZW, een artistiek agentschap gevestigd in Brussel.
Khrystyna Korchynska is a Ukrainian oboist who lives in Belgium. She was born in Lviv, Ukraine, into a family of professional musicians.In 2010, while studying at the Lviv College of Music, she was awarded 1st prize at the Surmy Boukovyny International Wind Competition (Chernivtsi, Ukraine), playing as a soloist with the Lviv Chamber Orchestra.Khrystyna studied at the Mykola Lysenko National Academy in Lviv (Ukraine) with Lev Zakopets, at the Maastricht Conservatoire (Netherlands) with Marc Schaeferdiek and at the Conservatoire Royal de Liège (Belgium) with Alain Lovenberg and Sébastien Guedj, where she obtained her Master's degree.She has taken masterclasses with Christian Hartmann, Washington Barella, Dominik Wolenweber, Igor Leshchishin, Christian Schmitt, Elizabeth Kenwood-Herriott, Olivier Habran, Jeroen Baerts, Fabrice Melinon, Alexander Krimer and others.Khrystyna often plays chamber music concerts, but she is also a frequent guest with the Orchestre Philharmonique Royal de Liège, the Opéra Royal de Liège, the Orchestre Philharmonique du Luxembourg, the Luxembourg Chamber Players, the Orchestre de Chambre du Luxembourg etc.Çağıl Cansu Şanlıdağ
KAMER MUZIEK
Cansu Sanlidag, een gepassioneerde en hartelijke artieste die bekend staat om haar rijke geluid en levendige persoonlijkheid, voelt zich aangetrokken tot de wereld van de kamermuziek, in het bijzonder het lied, waarin ze haar liefde voor literatuur en kunst combineert. Haar optredens hebben de podia in heel Europa opgeluisterd, waaronder prestigieuze zalen in Brussel, Florence, Parijs en Wenen.
Naast haar uitgebreide muzikale carrière heeft Cansu als pianiste meegewerkt aan gerenommeerde evenementen, waaronder de International Buchet Competition, Masterclasses van de Belgium Cello Society, Masterclasses van Philippe Graffin, International Arthur Grumiaux Competition en International Instrumental Competition Markneukirchen.
Myrto Sifaki
KAMER MUZIEK
Oksana Stechyshyn
PIANO ACCOMPANIST | Piano Ensembles
Sinds 2023 geeft ze les aan de Hübner Private Music School terwijl ze actief concerten geeft in Oekraïne en Europa.
Ze begon haar muzikale reis in 2012 en won de eerste prijs bij de regionale competitie "Young Creativity" en de Vasyl Barvinsky competitie in Ternopil.
In 2013 begon ze haar studie aan de S. Krushelnytska Ternopil Music Academy en behaalde ze de derde prijs op het International Competition named after Vasyl Barvinsky in Drogobych. Ze verzekerde haar plaats in de internationale muziekwereld met een diploma van het Sviatoslav Richter Concours in 2014.
Oksana behaalde de Grand Prix op de prestigieuze "ProArt" competitie in Khmelnytsky in 2015. In 2016 werd ze gevierd als laureaat van de Sviatoslav Richter Competitie en zegevierde ze bij de All-Ukrainian competitie in Lviv. In 2017 nam ze deel aan het festival "Musical Premieres of the Season" in Kiev. Van 2017 tot 2021 verfijnde ze haar vaardigheden aan de M. Lysenko Lviv National Music Academy onder de voogdij van professor Oksana Rapita.
2018 markeerde haar overwinning op het "Répertoire pianistique moderne" concours in Parijs en een diploma op het "International Piano Competition Citta DI ACQUAVIVA DELLE FONTI" in Italië. In 2019 zette ze haar internationale succes voort met de tweede prijs op het concours "Merci, maestro!" in Brussel en de derde prijs in Kiev.
Oksana eiste de eerste prijs op bij de "JISKRA 2020 Piano Competition" in Praag en het "ESTRELLAS BRILLANTES" festival in Spanje in 2020. In 2021 bereikte ze het hoogtepunt met het winnen van de Grand Prix op het Canadees-Oekraïense Festival voor Jeugdcreativiteit en de Internationale Competitie "Talenten van de 21e Eeuw" in Bulgarije. Haar kunstenaarschap sierde het podium van de Lviv National Academic Opera and Ballet Theater en ze deelde haar talent door middel van concertlezingen in kindertehuizen. In 2022 en 2023 verrijkte ze haar muzikale ervaring op het "BIESZCZADY BEZ GRANIC" pianistenforum in Sanok, Polen.
Oksana heeft drie unieke collecties pianomuziek gecreëerd: "Nightingale Piano', 'Numoplay' en 'Silent Night', die wereldwijd zijn geprezen.
Silviu Dumitrache
PIANO ACCOMPANIST | Kamermuziek | Piano-ensembles
Silviu Dumitrache is pianist en docent. Momenteel geeft hij les aan de Muziekacademie van Ukkel.
Tussen 2018 en 2019 gaf hij les in een uitzonderlijke omgeving, onder de voogdij van de heer Johan Schmidt aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij een van de jongste medewerkers in de geschiedenis van de instelling werd. Tegelijkertijd begeleidde hij jonge pianoliefhebbers in de wereld van de muziek via privé muziekinstituten en nam hij deel als jurylid aan pianowedstrijden voor jonge pianisten.
In 2014 behaalde hij zijn bachelordiploma met onderscheiding "Cum laude" aan het Koninklijk Conservatorium Brussel onder leiding van pianist Daniel Blumenthal. Sinds 2014 studeert Silviu Dumitrache onder leiding van Johan Schmidt en Gabriel Teclu aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Vier jaar later voltooide hij zowel zijn Master als zijn Gespecialiseerde Master met "Grote Uitmuntendheid" en verdiende hij de "Geroffi Baschwitz Award" voor uitmuntende resultaten van de Nationale Erfgoedcommissie. Als laureaat van de "Concerto Competition" georganiseerd door het Koninklijk Conservatorium van Brussel, werd Silviu Dumitrache uitgenodigd om een recital te geven in het Belgisch Centrum voor Geschiedenis en Wetenschap in Rome, "Academia Belgica".
Tussen 1999 en 2004 won hij meer dan twintig nationale en internationale prijzen en werd hij uitgenodigd voor radio- en televisieprogramma's onder leiding van professor Alma Peter. In 2014 won hij de "Pianowedstrijd van Luik", wat leidde tot verschillende concerten op Belgische podia. In 2015 was hij finalist in de "Bluthner-wedstrijd" en in 2016 bereikte hij de finale van de wedstrijd "Classic Academy", waar hij het Concerto in A van Grieg uitvoerde met het Filharmonisch Orkest van Luik onder leiding van Christian Arming.
Uitgenodigd als solist of kamermusicus in Roemenië, Frankrijk, België, Italië, Spanje en Griekenland, breidde hij zijn repertoire uit over alle historische perioden, van barok tot hedendaags, met een primaire focus op romantische en folk-beïnvloede muziek.
Ter gelegenheid van de 140e geboortedag van George Enescu speelde Silviu Dumitrache een centrale rol in het project "Virtual Stage", georganiseerd door het Roemeens Cultureel Instituut in Brussel.
HueyChing Chong
SAMENSTELLING
Vorige jaren
Team 2024
Team 2023
Team 2022
Team 2024
Klasse Meesters
Our team Music Academy FORTE 2024:
NATALIYA CHEPURENKO (Belgium/Ukraine)
PIANO, Piano Accompaniment, Chamber Music, Piano Ensembles
Artistic Director and Founder of MUSIC ACADEMY FORTE, International competition for pianists «Merci, Maestro!». Founder, Professor of piano & chamber music at the Brussels International Music Academy.
JEAN-CLAUDE VANDEN EYNDEN (Belgium)
PIANO
Ereprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en momenteel aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
DANIEL BLUMENTHAL (Belgium)
PIANO
Professor of Piano at the Royal Flemish Conservatory in Brussels, Thy Masterclass for chamber music in Denmark.
YANNICK VAN DE VELDE (Belgium)
PIANO
Professor of Piano performance at the Conservatory of Luxembourg and the Akademie für Tonkunst Darmstadt.
TATIANA KOZLOVA (Israel)
PIANO, Piano Accompaniment, Chamber Music, Piano Ensembles
Professor of piano at the Israeli Conservatory of Music in Tel–Aviv. Artistic director of “Stretto international piano competition” in Tel-Aviv. Previously artistic director of Scherzo international piano competition.
YURII KOT (Ukraine)
PIANO, Piano Accompaniment, Chamber Music, Piano Ensembles
Honoured Artist of Ukraine. Professor of Piano at the National Music Academy in Kyiv, Ukraine.
PHILIPPE RANALLO (Belgium)
TROMPET
Professor of trumpet at the Royal Conservatory of Liège.Soloist at the Liège Royal Philharmonic Orchestra and member of the Ictus Ensemble.
JOANIE CARLIER (Belgium)
BASSOON
Bassoon teacher at the Royal Conservatory of Liège and professor at the Amay Academy. Principal bassoon of the Royal Philharmonic Orchestra of Liège.
OLEKSIY SHADRIN (Ukraine)
CELLO
Internationale solist, voorheen artiest in residentie bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
PIERRE FONTENELLE (Belgium)
CELLO
Teacher at the IMEP (Royal Institute for Music and Pedagogy Namur). Previously Cello-Soloist at the Opéra Royal Wallonie-Liège. Founder & artistic director of the Concerts des Dames at the Abbaye Notre-Dame du Vivier (Marche-les-Dames).
STEVEN CAEYERS (Belgium)
CELLO
Professor of Violoncello at the Kunsthumaniora in Brussels & at the Municipal Conservatory of Leuven.
SABINE CONZEN (Belgium)
VOCAAL
Professor of vocal at the Royal Conservatory of Liège.
VALERIY SOKOLOV (Ukraine)
VIOLIN
Internationale solist.
ERIK SLUYS (Belgium)
VIOLIN
Professor of violin at Kunsthumaniora Brussel. Teaches as an assistant of Philippe Graffin at the Royal Conservatory of Brussels. Member of the contemporary music ensemble “Musiques Nouvelles".
JING HAN (Belgium/China)
VIOLIN, Chamber Music
Teacher of violin at the Brussels International Music Academy & The Royal Conservatory of Liege. Organiser of the Kreutzer International Music Competition and International Music Workshop.
MAGDALENA PłOCIENNIK (Poland)
VIOLIN, Chamber Music
Professor of violin & Chamber Music at several Music Schools (Wrocław). Consultant of the Artistic Education Center (Warsaw). Co-founder of Lower Silesian Society of F. Chopin in Wrocław.
SERGIO AGREDA DE RIO (Belgium)
ORCHESTRA, Chamber Music, Viola
Conductor of the Sint-Jan Berchmans Youth Choir and the Berchmans Collegium Vocale. Music teacher and instrumental ensembles at Sint-Jan Berchmanscollege Brussels.
ENSEMBLES | CHAMBER MUSIC | ACCOMPANISTS
URSZULA MARKOWSKA,cello (Poland), OLGA ARTEMENKO,vocal (Ukraine), ÇAĞIL CANSU ŞANLIDAĞ,piano (Cyprus), MYRTO SIFAKI,piano (Greece), OKSANA STECHYSHYN,piano (Ukraine), SILVIU DUMITRACHE,piano (Romania), KHRYSTYNA KORCHYNSKA,oboe (Ukraine), Jakub Jirásek (Czech Republic)
Team 2023
Klasse Meesters
Ons team Muziekacademie FORTE 2023:
Nataliya Chepurenko (piano)
Artistiek directeur en oprichter van "Music Academy Forte", "Merci, Maestro!" , directeur, Professor piano&kamermuziek aan de Tchaikovsky Muziekschool (Brussel). Nationaal Voorzitter van WPTA voor België.
Jean-Claude Vanden Eynden (piano)
Professor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Internationaal solist.
Daniel Blumental (piano)
Professor Piano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Brussel, Masterclass kamermuziek in Denemarken.
Yannick van de Velde (piano)
Professor Pianovoorstelling Conservatorium van Luxemburg en de Akademie für Tonkunst Darmstadt. Internationaal solist.
Yurii Kot (piano & kamermuziek)
Geëerd artiest van Oekraïne, laureaat van talloze nationale en internationale piano- en pianoduettenwedstrijden.
Zohrab Tadevosyan (viool)
2010-2020 Professor aan de Reina Sofia Muziekschool in Madrid.
Myrto Sifaki (kamermuziek)
Pianodocent aan het Conservatoire des Amis des Arts et Lettres van de stad Serres (Griekenland). Privéleraar piano in Brussel. Begeleider van musici waaronder operazangers. Docent muziektheorie.
Valeriy Sokolov (viool)
Internationale solist.
Jing Han (viool, kamermuziek)
Docent viool aan de Internationale Muziekacademie van Brussel; medeorganisator van de "Ysaÿe International Music Competition" en internationale muziekworkshops.
Oleksiy Shadrin (cello)
Internationaal solist. Artist in Residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
Steven Cayers (cello)
Professor Violoncello aan de Kunsthumaniora in Brussel en aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven. Internationaal solist kamermuziek.
Sergio Agreda de Ro (altviool, orkest, kamermuziek)
Altviolist van het Arlon Trio en eerste altviolist in het orkest Academia della Speranza; Dirigent van het STRING ORCHESTRA aan de muziekacademies van Aalst en Schaarbeek; Muziekleraar, dirigent van instrumentale ensembles en koor aan het Sint Jan Berchmans Collegium.
Isabelle Bialek (fluit)
Professor en docent fluit en piccoloklas aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel; Professor aan het Conservatorium van Charleroi.
Barbara Ferraz (fluit, kamermuziek)
Master in moderne en barokke fluit. Professor fluit aan de Internationale Muziekacademie van Brussel.
Magdalena Płociennik (viool, kamermuziek)
Professor viool en kamermuziek aan verschillende muziekscholen (Wrocław). Adviseur van het Artistiek Onderwijscentrum (Warschau).
Medeoprichter van de Neder-Silezische vereniging van F. Chopin in Wrocław.
Team 2022
Klasse Meesters
Ons team Muziekacademie FORTE 2022:
Nataliya Chepurenko (piano)
Artistiek directeur en oprichter van "Music Academy Forte", "Merci, Maestro!" , directeur, Professor piano&kamermuziek aan de Tchaikovsky Muziekschool (Brussel). Nationaal Voorzitter van WPTA voor België.
Tatiana Samouil (viool)
Professor viool aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (België) & Musikene Superior Arts Center in San Sebastián, Spanje. Internationaal solist.
Justus Grimm (cello)
Professor Violoncello & Artistiek Directeur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.Internationaal solist.
Zoja Nevgodovska (viool, altviool)
Dozent aan de Musikhochschule Hanns Eisler (Berlijn), leidt een vioolklas voor begaafde jonge violisten.
Daniel Blumental (piano)
Professor Piano aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Brussel, Masterclass voor kamermuziek in Denemarken.
Yannick van de Velde (piano)
Professor Piano uitvoering Conservatorium van Luxemburg en de Akademie für Tonkunst Darmstadt. Internationaal solist
Erik Sluys (viool)
Professor viool aan de Hogeschool voor de Kunsten van Brussel en het Koninklijk Conservatorium van Brussel.Internationaal solist.
Karel de Wilde (orgel, orkest)
Artistiek directeur en hoofddirigent van het orkest La Chapelle Sauvage (België), huisdirigent van het Festival van de Heilige Muziek van Beauraing, artistiek directeur van Cause Classic is Cool en het kamermuziekfestival van Borluut.
Steven Cayers (cello)
Professor Violoncello aan de Kunsthumaniora te Brussel & aan het Stedelijk Conservatorium van Leuven.Internationaal solist kamermuziek.
Benjamin Braude (viool, altviool)
Docent aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium (Antwerpen), artistiek directeur van "Rencontres musicales de Leotoing" (Frankrijk), docent aan het London Royal College of Music.
Alexey Semenenko (viool)
Professor viool van de Essen Folkwang Kunstuniversiteit. Internationaal solist.
Olga Zolotareva (viool)
Professor viool in het Conservatorium van Gent (Kunstschool van het Hoge School Consortium Gent
Magdalena Płociennik (viool)
Professor viool en kamermuziek aan verschillende muziekscholen (Wrocław). Adviseur van het Artistiek Onderwijscentrum (Warschau).
Medeoprichter van de Neder-Silezische vereniging van F. Chopin in Wrocław.
Liudmila Harbyza (viool)
Concertmeester van het Belgische orkest La Chapelle Sauvage.
David Makhmudov (viool)
Leraar viool aan de Tchaikovsky School of Music (Brussel), solist bij het Symfonieorkest Vlaanderen.
Barbara Ferraz (fluit)
Meester in moderne en barokke fluit. Professor fluit aan de Tchaikovsky Muziekschool.
Tine Janssens (altviool)
Professor altviool aan de Luca School of Arts (Leuven) en het Lemmensinstituut Secundaire Muziekschool. Solo altviool - Principal bij de Koninklijke Opera
David Baltush
docent muziekgeschiedenis en musiceren (analyse, contrapunt, harmonie, wereldmuziek) aan de Internationale School Musica Mundi in Waterloo (België).