Internationale solist.

Hij ontving de Study Grant Prize tijdens het International Pablo Sarasate Competition in Pamplona, Spanje in 1999, wat hem een beurs opleverde om te studeren bij Natalia Boyarskaya aan de Yehudi Menuhin School in Engeland.

In september 2005 nam Sokolov deel aan het George Enescu Festival en won de Grand Prix met een uitvoering van Beethovens Vioolconcert; hij won ook Beste Uitvoering voor Enescu's Vioolsonate nr. 3 en de Prijs van de Enescu Foundation.

Sokolov maakte zijn Amerikaanse orkestdebuut in de zomer van 2007, met optredens op het Aspen Music Festival en Grand Teton Music Festival, en, op speciale uitnodiging van David Zinman, op het Blossom Festival met het Cleveland Orchestra.

Op persoonlijke uitnodiging van Lawrence Foster nam Sokolov Enescu's Vioolsonate nr. 3 op, als aanvulling op Fosters opname van Enescu's Octet in een transcriptie voor symfonieorkest, begin 2009 uitgebracht op cd op het label EMI/Virgin.

Hij trad op met het Tonhalle Orchester Zürich, het Chamber Orchestra of Europe, het Orchestre National de Bordeaux-Aquitaine en debuteerde met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Orchestre National de France en het Tokyo Symphony Orchestra. Dirigenten met wie hij heeft gewerkt zijn David Zinman, Vladimir Ashkenazy, Ivor Bolton en Ludovic Morlot. Hij trad in recital op in de Wigmore Hall, het Théâtre du Châtelet en het Festspielhaus Baden-Baden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *