Docent aan het IMEP (Koninklijk Instituut voor Muziek en Pedagogie Namen); Oprichter en artistiek directeur van de Concerten des Dames in de Abdij Notre-Dame du Vivier (Marche-les-Dames).

Aanvankelijk begon hij als autodidact met cello in zijn geboortestad Seattle voordat hij traditioneel ging studeren aan het Conservatoire de Luxembourg, vervolgens aan het IMEP (Namen) bij Éric Chardon, voordat hij zich specialiseerde in Sovjetmuziek bij Han Bin Yoon aan het Conservatorium van Mons. Daarna studeert hij verder in Parijs bij Anne Gastinel aan de Académie Jaroussky.

Voormalig cellist van de Opéra Royal de Wallonie-Liège en Namurois van het Jaar 2020. Van 2019 tot 2022 had hij het genoegen om bij de Opéra Royal de Wallonie-Liège aan de slag te gaan als cellosolist, waarmee hij de jongste vaste musicus van het orkest werd. Hij was ook te gast als eerste cellist bij het Orchestre National de Bordeaux-Aquitaine, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en het Belgisch Nationaal Orkest.

Toegewijd aan alle verschillende aspecten van het muzikant zijn, klassiek of anderszins, componeert en verkent Pierre populaire en hedendaagse muziek met zijn cello-accordeon Duo Kiasma met accordeonist Frin Wolter (1e Prijs - Accordé'Opale Competitie). Hij werkt samen met artiesten als Jodie Devos, Gergely Madaras, Christophe Rousset, Philippe Graffin, Jean-Claude Vanden Eyden, Gwendoline Blondeel en Mathieu Herzog.

1e Prijs van het Breughel Concours 2022, hij won ook de Publieksprijs en de Prijs voor Beste Interpretatie. In oktober 2020 ontving hij de 2e Prijs "Van Hecke" op het 1e BCS Internationaal Celloconcours en won hij de Eerste Prijs en de Feldbusch Prijs op het Concours International Edmond Baert (2019).

Pierre speelt op een privé-lening van een Ruggieri cello uit 1690, evenals op een Nicolas-François Vuillaume cello uit 1860, instrument ter beschikking gesteld door de Koning Boudewijnstichting dankzij de gift van het Léon Courtin-Marcelle Bouché's Fonds en beheerd door Strings For Talent.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *