Cellist Aleksey Shadrin werd geboren in een familie van musici in Oekraïne. Hij won de eerste prijs van de4e M. Lysenko International Music Competition in 2012. In 2018 kreeg hij de 3e prijs bij de Prague Spring competitie.

Na zijn vroege successen in talrijke wedstrijden, waaronder het Nationaal Oekraïens Concours voor Strijkers in Lvov/Lemberg en het 8e Nationaal Oekraïens Concours "Nieuwe Namen" in Kiev, werd hij in 2004 leerling van de Internationale Stichting van violist en dirigent Vladimir Spivakov.

In 2005 was Oleksiy Shadrin finalist bij de 3e David Popper International Competition in Hongarije, en in 2008 won hij de 2e prijs bij The International Competition in Minsk. Na zijn concurrentiesuccessen trad hij op in grote concertzalen in Oekraïne, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Korea, China, Vietnam, Nederland en Portugal.

Oleksiy Shadrin heeft als solist opgetreden met orkesten als de National Philharmonic van Oekraïne, de National Opéra national de Montpellier en de Sudwestdeutsche Philharmonie Konstanz.

In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Berliner Philharmoniker. In 2017 verscheen hij als solist bij de NDR Radiophilharmonie met Andrew Manze in de Grosser Sendesaal in Hannover, en maakte hij zijn debuut bij het Hamburg Chamber Music Festival.

Oleksiy Shadrin behaalde zijn Bachelor en Master in Musical Arts aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien in Hannover bij Prof. Leonid Gorokhov.

Momenteel studeert hij bij Frans Helmerson aan de Kronberg Academie.

Since September 2020, he’s an Artist in Residence at the Queen Elisabeth Music Chapel, studying with Gary Hoffman. He was a finalist at the Queen Elisabeth competition in 2022.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *